Ratten zijn er in verschillende soorten en maten, Ratten zijn zoogdieren en behoren tot de categorie 'knaagdieren'. Ratten behoren meestal tot het geslacht Rattus. Ze brengen ziekten over omdat ze in het afval rommelen en ze kunnen leidingen kapot knagen zodat kortsluiting kan ontstaan. De meest bekende soorten zijn de bruine rat en de zwarte rat.

                       

 

Hoe herkent u ratten?

 

Er zijn veel die geen verschil maken tussen muizen en ratten. Wie echter goed kijkt kan een muis wel van een rat onderscheiden. Het belangrijkste verschil is dat muizen kleiner zijn dan ratten. Ratten hebben relatief kleine oren die verder achter op de kop staan, ze zijn ook brutaler en intelligenter dan muizen.

 

Verschillende soorten ratten: de bruine rat

 

De bruine rat (Noorse rat) is grijsbruin van kleur en heeft een lichte buik, zo'n 22 tot 30 cm lang en wordt gemiddeld 1 jaar oud. De bruine rat komt over de hele wereld voor. Hij is een van de zoogdieren die zich het makkelijkst aanpassen en kan bijna in ieder klimaat op aarde leven. Rioleringen geven de bruine rat een goed toevluchtsoord en rijkelijk voedsel, vaak dragers van besmettelijke ziekten. Bruine ratten kunnen uitstekend graven en zwemmen.

De bruine rat gaat bij voorkeur 's nachts, maar ook wel in de schemering op voedseltocht. Ze beschadigen goederen en besmetten voeding en drinkwater, ze eten alles. Eén enkel paar bruine ratten kan in één jaar meer dan 800 nakomelingen hebben. Hij zoekt de nabijheid van de mens, eet van hun voedingsmiddelen en brengt ziekten over. Ratten voelenzich goed thuis op vuilnisbelten, gebouwen en kruipruimten. 

 

                                                                                                        

 

De zwarte rat

 

Zwarte ratten worden gekenmerkt door hun blauwgrijze tot zwarte vacht daarom zijn die makkelijk te onderscheiden van muizen en andere ratten. De zwarte ratten zijn slank, met grote oren en vrij spitse snuit. De staart van de zwarte rat is langer dan het lichaam, ze kan goed klimmen en springen, die leven bij voorkeur op hoge, droge plaatsen in gebouwen. en eet alles, hij heeft voorkeur voor granen.

 

                                                                                                            

 

                                  Heeft u last van ratten? 

                            bel ons 0491 22 61 66    

U bent bij ons hartelijk welkom :druk op  contact om via e-mail ons te contacteren.                   
 

Contact

MJ BELGIUM PEST CONTROL

info@muis-kakkerlak.be

Antwerpen

www.muis-kakkerlak.be


Gsm 0491 22 61 66
Gsm 0488 98 66 46


Doorzoek de website

© 2022 Alle rechten voorbehouden.

Pest Control MJ Belgium Antwerpen